Onlangs is voor de telers in de regio Breda-Zundert een weerpaal geplaatst door Agrovision met ondersteuning van de campagne 'Duurzaam telen, begint bij jou'. "Een wens die er al langer was", aldus adviseur Harrie Pijnenburg van DLV Plant.

Het Beslissingsondersteunend Systeem voor Botrytis en meeldauw in aardbei doet waar het voor staat: het helpt de teler bij het maken van een beslissing om de interval tussen de behandelingen en het juiste middel te bepalen en –waar mogelijk- te besparen op middelgebruik.

Aardbeienteler Stef Buiks meldt dat de aanvulling van de meeldauw-waarschuwing met een meetbox in de stellingteelt voor de komende herfstteelt zeer waardevol is.

Binnenkort in Groenten en Fruit een reportage op het bedrijf van Stef en Monique Buiks te Rijsbergen.

Foto: J. Stallen, Groenten en Fruit