22 dec 2010

Dertig fruittelers in de provincie Utrecht hebben afgelopen seizoen gewerkt aan een duurzame bestrijding van fruitmot in appel en peer. Dit gebeurt in samenwerking met Bio Fruit Advies, LaMi, het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden en Telen met toekomst. Het doel is een effectieve, residuvrije en milieubelastingvrije bestrijdingsstrategie van fruitmot.

"In zijn algemeen was de bestrijding van fruitmot in 2010 moeilijk voor appeltelers", aldus onderzoeker Herman Helsen. Op veel bedrijven kwam te veel schade voor. Op peer bleef de aantasting onder controle. Hoewel 2010 dus een lastig jaar was, zijn de meeste van de dertig fruittelers die deelnemen aan het project voor een duurzame aanpak van fruitmot tevreden over het bestrijdingsresultaat op hun bedrijf. 

 

Ook tuinders krijgen deze winter steeds meer last van schaatskoorts. Met de 11 stedentocht in het achterhoofd hebben zij daarom meegedaan aan een schaatsclinic van Henk Angenent, nog steeds de laatste winnaar. De clinic was 15 december op Flevonice. Henk: “Er blijkt zeker talent in deze groep te zitten, vooral bij de oudere tuinders”. 

Lees hier het persbericht: Persbericht Henk Angenent ziet kansen voor bonkige tuinders.pdf (776,89 kb)

 

 

Ook tuinders krijgen deze winter steeds meer last van schaatskoorts. Met de 11 stedentocht in het achterhoofd doen zij daarom mee aan een schaatsclinic van Henk Angenent, nog steeds de laatste winnaar. Henk is dit jaar het boegbeeld van de campagne 'Duurzaam telen, begint bij jou'. Henk’s clinic is op woensdag 15 december op Flevonice, voorafgaand aan de schaatsmarathon. 

 Bij de Boer zoekt vrouw uitzending van 5 december leek een van de deelnemers een verkeerde beslissing te nemen. De beelden lieten zien dat de gladiolenteler tijdens een fikse onweersbui een bespuiting uit ging voeren. Zo’n bespuiting heeft geen zin, want het middel spoelt van de plant. Gelukkig zien we dan ook dat de teler stopt met spuiten. Verschillende bollentelers gebruiken BeslissingsOndersteunende Systemen (BOS). Deze BOSsen helpen niet bij de partnerkeuze maar wel bij het kiezen van het optimale moment voor bespuiting met gewasbeschermingsmiddelen. Het gebruik van BOS-systemen is een van de duurzame maatregelen die de campagne ‘Duurzaam telen, begint bij jou’ onder de aandacht brengt.

Kalender

 
   

 

november 2017

madiwodovrzazo
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

Recente reacties